יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

אמפנדס טבעוניים

שלום שלום!
פוסט ראשון...
את הבלוג החלטתי להקים על מנת לחלוק את רעיונות העיצוב שלי, רעיונות הבישול (הטבעוני...) ואת שאר הרעיונות הכלליים(:


לקראת החג, הנה מתכון מוצלח מאוד לאמפנדס טבעוניים!

את המתכון מצאתי מסתובב באינטרנט, וטיבענתי אותו...
כמובן שאפשר למלא בשלל מילויים, אני הלכתי על בצל ועגבניות...
יוצאים כ-40 אמפנדס

לבצק:
4 כוסות קמח כוסמין (הבצק דביק, להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך, כמובן שאפשר להשתמש בקמח רגיל, התוצאה זהה)
1.5 כוסות מים
1\4 כוס סוכר (מומלץ חום)
1 כפית מלח
כף פפריקה
1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
כף שמרית (גרגרים)

למילוי:
2 בצלים קצוצים
4 פטריות פורטבלו קצוצות (או 6 פטריות שמפניון)
1 מיכל רסק עגבניות

הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון.
מוסיפים את כף השמרית, ומערבבים כ-5 דקות.
מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח עד להכפלת נפחו (כשעתיים).
מכינים את הרוטב:
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים הפטריות ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הרסק ומטגנים עד שהרסק מתחיל לבעבע.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעובי 0.5 ס"מ. חותכים אותו לריבועים של 10X10.
בכל ריבוע שמים כפית מילוי, מקפלים ליצירת משולש, ומהדקים את הקצוות עם מזלג.
דוקרים כל אמפנדס עם מזלג, למניעת התנפחות.
מחממים תנור ל180 מעלות, ואופים כ15 דקות.

רוטב העגבניות מרטיב את הבצק, כך שאין צורך ברוטב נוסף (כמובן שאפשר!)


 לא צילמתי את התוצאה הסופית, אבל מ40 אמפנדס לא נשאר זכר...
אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא...יותר סביר שלא יישאר מה להקפיא גם מכמות כפולה...(:

שיהיה חג שמח!

בפוסט הבא...איך להכין מסיבת תה טבעונית! כולל הוראות להכנת מעמד לכריכונים מחומרים שיש בבית!

אין תגובות: