יום שבת, 1 בדצמבר 2012

חומוס קליל ובריא

שלום שלום!
אחרי שבוע עמוס מאוד שכלל הרבה מאוד עבודה ביוטיוב, חזרתי לתלם(:

אז המעט שאפשר לחשוף עכשיו מעבודתי הקשה מסתכם בזה, ילד הפלא שלנו:




הוא נולד אחרי צירים ארוכים...ויש לו עוד אחים שמחכים לברית(:

אחרי שספגתי הרבה בדיחות על חשבוני, שהבסיס המשותף שלהן הוא: "אם תהיה טבעוני, תחיה רק על חומוס, כמו שיר..."
החלטתי לעשות מעשה, ולשתף את העולם בדבר הנפלא ביותר שאפשר למרוח בין שתי פרוסות לחם (או על קרקר, או יחד עם ירקות, או, אם אתם רציניים בתחום, עם כפית נטו)
אם תקראו את האותיות הקטנות על קופסאות החומוס של איזו חברה שתבחרו, תוכלו למצוא שם רכיב מפוקפק בשם פוטסיום... אולי זה יגרום לכם לעבור לחומוס הנ"ל (:
המתכון מובא מאמא היקרה, שדבר השכיח שקורה כשמבקשים ממנה מתכון זה: "שימי קצת חומוס, טיפה טחינה, תערבבי, שימי תבלינים, וזה ממש מוכן!"
אז תודה אמא...פירטת באופן ראוי להערצה!
ואחרי עינויים ונדנודים לאמא, הנה המתכון לקהל הרחב...

מצרכים:

2 כוסות חומוס, שהושרו לשש שעות (או ללילה)
1-2 כפות טחינה גולמית (תלוי בטעם שאוהבים)
תבלינים לפי הטעם
פטרוזיליה (לא חובה)




להכנה:

את החומוס המושרה נבשל עד להתרככות.
נבשל את החומוס בסיר עם מכסה, עם מים המכסים את כולו.
משך הבישול הוא כשעה, עד להתרככות הגרגירים.

לבלנדר נכניס את החומוס המבושל, נכסה את החומוס במים, נוסיף טחינה ותבלינים.





נטחון את כל המצרכים.
אם חסרים תבלינים- זה הזמן להוסיף.
כנ"ל לגבי מרקם החומוס- אם אתם מעדיפים חומוס נוזלי יותר, הוסיפו מעט מים.


והנה לכם חומוס לתפארת!
במקרר החומוס יחזיק בין חמישה ימים לשבוע.



מוזמנים לשאול אותי כל שאלה, ולהפיץ את הבלוג!
שיהיה שבוע טוב!
(:



אין תגובות: