יום שישי, 21 בדצמבר 2012

ניוקי ממולאים!

שלום שלום!
אחרי חזרה לגן עדן (ביה"ס) והבנה שזה לא המקום בשבילי (הייתי יום אחד ונהייתי חולה...), אני משתעשעת קצת עם הרעיון של ציור על משי...מלבד זה...אין הרבה חדשות מרעישות...

אהה....חוצמ.....:



הדוגמנית היא גם השותפה שלי לערוץ יוטיוב...גל המלכה (באמא שלי, ככה קוראים לה בנייד שלי...לא ידוע למה...;)

הסרטון הצריך עבודה רבה ועריכה וכו'...ככה שיהיה נחמד ללייק, תגובה או אפילו מנוי לערוץ שלנו(:

ולעניין בגינו התכנסנו...
בשישי האחרון זכינו לניוקי ממולאים!

אני יודעת, כבר העלתי לכאן מתכון בסיסי לניוקי...אבל זה...אין לו תחרות, באחריות!





נתחיל מהמכשיר שמומלץ שתתידדו איתו, הוא חבר טוב!
המאדה!
היתרון המשמעותי שלו הוא שאין לירקות מגע עם המים, וככה הערכים התזונתיים שלהם נשארים "עליהם" במקום "לרדת" לתוך המים...

לניוקי:
חמישה תפוחי אדמה קלופים (מקולפים?! לא יודעת...;)
חצי בטטה קלופה
כוס וחצי קמח כוסמין (או שתי כוסות קמח רגיל)
תבלינים



הכנה:
נחתוך את תפוחי האדמה והבטטות, ונאדה אותם עד להתרככות
(מי שמעוניין בהדרכה לשימוש במאדה, מוזמן לשאול בתגובות:)




כשהם רכים לחלוטין, נמעך אותם לכדי פירה.


נוסיף את הקמח ונערבב.


אין צורך לדאוג שה"בצק" דביק, נגלגל את הניוקי עם ידיים רטובות והכל יהיה בסדר(:





למילוי:
סלסלת פטריות קלופות (בערך שבע פטריות שמפניון)
בצל
תבלינים


נקצוץ את הפטריות דק דק
ככל שיהיו דקיות יותר יהיה קל יותר למלא איתן את הניוקי





נקצוץ גם את הבצל, ונטגן אותו עד שמתחיל להיות שקוף.



נוסיף את הפטריות ונטגן עוד כחמש דקות

ועכשיו..לחלק הכיף!
בידיים רטובות נקרוץ מה"בצק" של הניוקי כדורים.



נשטח את הכדור לכדי "פיתה"

נמלא אותו במילוי

נסגור

נהדק

ונחזור על הפעולה עד שסיימנו עם כל ה"בצק".
(אני אישית עובדת בשיטת ה"נגלות", כ10 ניוקי בכל בישול, ותוך כדי שהם מתבשלים אני מכינה את הנגלה הבאה...)

עכשיו, משסיימנו, נכניס אותם לסיר עם מים רותחים (כליטר מים עם כפית מלח) ונבשל כארבע דקות, עד שהניוקי צפים.
כשהם צפים- זה הזמן להוציא אותם!
מומלץ להרטיב את הידיים כל כמה זמן, אחרת ה"בצק" ידבק לידיים...


אנחנו אכלנו אותם עם רטוב בצל ועגבניות, אבל כל רוטב יעבוד איתם!
למען האמת...אני אכלתי מהם בלי רוטב, והם מעולים לכשלעצמם!


בבוקר יום שישי האחרון יצאנו לצייד אספרגוסים...





הציידת האמיצה בין החובזות ...
(יש למישהו מתכון טוב למשהו עם חובזות?משהו?כלשהו? )

והצייד הנהדר...


תפוחי האדמה שצמחו לנו בגינה!
אחותי משתה אותם מהאדמה...
הם היו מעולים!
שתהיה שבת שלום(:

אין תגובות: