יום ראשון, 27 בינואר 2013

עוגת דלעת מדהימה

שלום שלום!


השבת התחשק לאמא להכין עוגת דלעת.

הבעיה היחידה היתה ש...העוגה שהכרנו הכילה ביצים!
אז כדי להצליח במשימה, התגייסנו כולנו (אמא ואני) למשימה, ובעזרת דמיון ואינטרנט- התוצאה לפניכם!


העוגה יצאה מעולה, ולשמחתנו השכלנו להכפיל אותה ולהכין שתי תבניות (מיותר לציין שברגע זה התחסלה לה הפיסה האחרונה מהתבנית השנייה...)


(בסוגריים אכתוב את המידה במידה ותרצו להכפיל- מומלץ...)
לחומרים:
(2.5) 1.25 כוסות סוכר (מומלץ חום, אבל גם לבן יתאים)
(1) 0.5 כוס שמן קנולה
(2) 1 כוס דלעת מבושלת
(3.5) 1.75 כוסות קמח כוסמין (לבן יוציא את העוגה הרבה פחות משביעה, אבל יתאים בהחלט)
(4) 2 כפיות אבקת אפייה
קינמון
ציפורן
קורט מלח
(0.6) 0.3 כוס מים
(150) 100 גר' אגוזי מלך, לא חובה



להכנה:
ערבבו את כל המצרכים יחד.
שמנו תבנית אינגליש קייק, או רפדו בנייר אפייה.
שפכו את הבלילה לתבנית.

אופים ב180 מעלות בין 50-לשעה, תלוי...אנחנו הכנסנו קיסם, וכשיצא יבש (בערך אחרי שעה וקצת) העוגה היתה מוכנה.

היופי באפייה טבעונית, היא שגם כשמוציאים מאפה\פשטידה\עוגה, מנסים אותה ואז מגלים שהיא לא מוכנה, תמיד אפשר להחזיר אותה לתנור, והיא תמשיך להאפות!
בניגוד למוצרים שמכילים ביצים ובטח מוצרי חלב, שאצלם, כשמוציאים מהתנור- אין דרך חזרה (הסברים ביולוגים ארוכים על דנטורציה של חלבון...:)

לתוספת טעם וניחוחות- מומלץ לצרף חתול שמשיר הרבה שערות לבנות, שינסה לתחוב את האף לעוגה באינטנסיביות...

(מקווה שאמא לא תראה את התמונות...חתווווול בעוגגגגגגה?!?!?)







כמובן שכולם נהנים ממנה באופן שוויוני...









וקצת מתנובת גינתנו(:




וזו הדלעת מהגינה שלנו...עשינו ממנה גם ריבת דלעת!
אבל זה כבר לפוסט אחר...


שיהיה שבוע טוב!
לכל שאלה, בעיה או תגובה, אשמח(:

 אשמח אם תפיצו את הבלוג...(:





אין תגובות: