יום רביעי, 8 במאי 2013

עלי גפן ממולאים




שלום שלום!
כמו שהבטחתי, יש לנו היום עלי גפן!
אני ידועה כאדם שאוכל כקופסת עלי גפן שלמה בארוחה, אם יש לי ההזדמנות, אז היום החלטתי לבדוק איך מכינים את הדבר המופלא הזה.
והרי הוא לפניכם...עלי גפן ממולאים באורז ומוצלחים בעליל


נצטרך:
חבילת עלי גפן משומרים (אם אפשר עלי גפן טריים- מה טוב)
אורז (כל סוג יתאים, פרסי מומלץ) כ3 כוסות
אבקת מרק (לא חובה. אם משתמשים עדיף אורגנית)
2 בצלים
2-3 עגבניות קצוצות

לימונים


נשרה את העלים במים עד להוצאת המרירות של השימורים (עלים טריים נשרה במים רותחים עד שצבעם יהיה ירוק חזק)

נבשל את האורז, עם אבקת מרק הוא יוצא טעים עוד יותר. נתבל במלח פלפל ושאר התבלינים

נקצוץ את הבצלים והעגבניות, ונבשל עם האורז המוכן


ועכשיו...לגלגול!
נשים עלה על מגבת, כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה, והקצה פונה אלינו (כמו בתמונה)

נשים כמות לא גדולה של אורז על העלה, בצד רחוק מאיתנו

נקפל את שני הצדדים פנימה

 נגלגל מהצד הרחוק, לכיווננו


נסדר את העלים המגולגלים בצפיפות בסיר

כשסיימנו שורה לכסות את תחתית הסיר, נתחיל שורה חדשה, צפופה גם היא.
נעשה כמה שכבות שיש לנו (לי הספיקו העלים לשתי שכבות, כי חלק מהעלים היו קרועים...)

נחתוך לימונים לפרוסות, ונסדר מעל השכבה העליונה (נותן טעם ומפזר את המרירות של העלים)


 נשים צלחת מעל הכל, כמשקולת, שהעלים לא יצופו ויפתחו
נרתיח מים ונשפוך על העלים עד לכיסוי מלא (בערך עד לצלחת)
אפשר להוסיף למים מלח ומלח לימון, לא חובה.

נבשל כשעה, על אש בינונית


יצאו מדהימים ונגמרו אחרי יום...

בתאבון!

אשמח אם תפיצו את הבלוג, שתפו אחרים וסתם תגיבו(:
מוזמנים לעשות מנוי (צד ימין למעלה) כדי לדעת מתי אני מעדכנת. לא תקבלו שום מייל אחר אם תתנו את הכתובת, רק הודעה כשעדכנתי(:

מחר מתכונת במתמטיקה...ואחרי הבגרות מבטיחה לכתוב באופן תדיר יותר

אין תגובות: