יום שלישי, 15 באפריל 2014

ארוחת חג פסח טבעונית

שלום שלום!
אחרי ערב פסח, הנה המתכונים!

המרק מדהים.
למצרכים:
3 גזרים קלופים וחתוכים
תפוחי אדמה קטנטנים (בערך 8)
2 קישואים חתוכים לחתיכות גדולות
2 בצלים 
2 שיני שום קצוץ
פטרוזיליה וכוסברה לפי הטעם
מלח ופלפל
עלי סלרי
2 כפות אבקת מרק

 בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את שאר הירקות והשום ומטגנים עוד 5 דקות.
ממלאים את הסיר במים כך שהם עוברים את הירקות בקצת.
מתבלים עם כל תבלין שמתחשק, ועם אבקת המרק.
מרתיחים ומעבירים לאש קטנה, מבשלים עוד כשעה וחצי.


ביחד עם המרק הכנו קניידעלך מהממים.
הכמות מספיקה לכ80 כדורים (שהתחסלו בארוחה אחת!)
3 כוסות קמח מצה (אפשרי קמח מצה כוסמין)
3 כוסות מים
3 כפות אבקת אפייה
1 וחצי כפיות מלח
פלפל אנגלי
4\3 כוס שמן קנולה (לא בטוחה איך שמן קוקוס יוצא כאן, אבל תמיד אפשר לנסות)
9 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבב עם 12 כפות מים (זה התחליף לביצה על מנת להדביק את העיסה)
כף אבקת מרק
2 בצלים מגוררים דק (בפומפיה)




מערבבים את העיסה טוב טוב.
יוצרים ממנה כדורים קטנים, בגודל כדורי שוקולד.
חשוב שהם יהיו מאוד מהודקים, כדי שלא יתפוררו בבישול.
אני הנחתי אותם בתבנית פיירקס.
נותנים להם חצי שעה "לנוח".

את הקניידעלך מבשלים במים נפרדים מהמים של המרק.
אנחנו השתמשנו בציר מהמרק עצמו, אבל אפשר גם להרתיח מים להוסיף להם אבקת מרק ולבשל את הקניידעלך בהם.
כשהציר\מרק רותח, להעביר לאש קטנה ולהוסיף את הקניידעלך.
לבשל אותם 20 דקות במים ולהוציא.
צריך לתת להם זמן להתמצק, הם קצת נוזליים בהתחלה.
לנו לקחו 4 נגלות עד שבישלנו את כל הכדורים.




הכנו גם אנטי פסטי מעולה.
הסוד הוא בגיוון הירקות.
כל ירק שמתחשק לכם- תוסיפו!
אנחנו השתמשנו בעגבניות, תפוחי אדמה, בצל, שום, כרובית, קישוא...

חותכים את הירקות, מתבלים בשמן זית ותבלינים, ושמים בתנור על 220 מעלות לבערך שעה, עד שהירקות מתרככים ומשחימים.




ולסיום-
הערוק.
מתכון עירקי שעבר שדרוגים רבים.
בעבר היו בו ביצים, והוא היה מטוגן.
אחרי שביקשתי, אמא של ליאת ניסתה אותו בלי ביצים.
הפלא ופלא- אהבו אותו יותר ככה!
אחרי עוד בבקשה, היא גם ניסתה אותו אפוי.
באופן מפתיע, הגרסא היתה טובה יותר מהמקור.



מהמתכון, יוצאים כ40 ערוקים
8 תפוחי אדמה קלופים, מאודים ומפוררים לפירה
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
תבלינים, כמו פפריקה, פלפל, מלח. התבלין הכי מוצלח יהיה בהרט.
כף אבקת מרק
4 כפות טחינה
2 כפות שמן זית

אפשר להוסיף גם ירקות מעוכים אחרים, שיוסיפו ערך תזונתי לעניין.
אבל כמובן, תפוחי אדמה הכי טעים(:

מערבבים הכל יחד.
יוצרים עיגולים ומשטחים אותם.
שמים על תבנית עם נייר אפייה.
אופים כ15 דקות.


לקינוח אכלנו גלידת קוקוס מעולה בשלל צורות.
ויתרתי על הסילאן הפעם.
והוספתי כל מיני שקדים ואוכמניות.



חג שמח!
לכל שאלה מוזמנים לפנות אלי(:

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה! איך המשפחה שלך שיתפה איתך פעולה או שלא היית עם המשפחה שלך?

shir salit אמר/ה...

חגגנו עם המשפחה.
ברגע שמביאים אוכל טעים, כולם משתפים פעולה:-)
כבר שנה שלמה שהחגים טבעוניים מתוך כבוד אלי ואל אחותי, ותמיד כולם מסכימים שעדיף ככה-האוכל מעולה אבל אין תחושה "כבדה" ולא נעימה אחרי הארוחה כמו שיש בארוחות לא טבעוניות:-)
חג שמח!
ואגב גם ההורים של הבנזוג מקבלים יפה ובכל ארוחה יש שלל רב של אוכל טבעוני!