יום שישי, 4 באפריל 2014

עגבניות מיובשות וממרח זיתים



שלום שלום!
התחלתי להכין ממרחים כשרים לפסח, גם לכאלה שלא אוכלים קטניות (חומוס יצא מהתפריט), כי אתארח אצל אוכלי סופר- כשר הפסח הזה.
בינתיים הכנתי עגבניות מיובשות וממרח זיתים.
בהמשך אכין גם חרוסת ופסטו ואולי גם ממרח זיתים ירוקים, מי יודע.
החלטתי להכין אותם בעצמי, כי המחיר של צנצנת קטקטנה בסופר שערורייתי (20 ש"ח לפחות מ100 גרם, כשהכנה של 4-5 צנצנות גדולות תעלה לנו את אותו המחיר), וגם כי אני יודעת שהכנסתי רק בריאות לתוך הצנצנות שלי(:




לממרח זיתים נצטרך-
כוס וחצי זיתים שחורים מגולענים
שתי שיני שום כתושות
כף חרדל משובח
רבע כוס שמן זית

נכתוש את כל החומרים יחד, ונאחסן בצנצנת יפה.
הממרח יחזיק די הרבה זמן בזכות שמן הזית שבו.




לעגבניות המיובשות נצטרך-
הרבה מאוד עגבניות שרי (עגבניות שרי מסוג תמר עדיפות, אבל כל סוג יהיה טעים)
שמן זית
תבלינים

נחתוך את כל העגבניות לחצאים.
נסדר אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה עליה.
כל החצאים יהיו עם הצד ה"פנימי" שלהם כלפי מעלה.
נטפטף שמן זית על העגבניות.
נטבל במלח, פפריקה, זעתר, שום, וכל תבלין שמתחשק.

נכניס לתנור לשעה וחצי בחום 150 מעלות.
העגבניות מוכנות כשהן חלקן קצת שחומות, אבל עדיין נוזליות.

נמלא צנצנת עד הסוף בעגבניות, ונוסיף שמן זית כדי לשמור על העגבניות.

*טיפ- שמן הזית שהיה בצנצנת העגבניות מקבל טעם מדהים של עגבניות וטעים מאוד לתיבול גם אחרי שהעגבניות נגמרו*


שבת שלום!

מוזמנים לשאול שאלות לגבי בישול טבעוני בפסח, אשמח לענות.
חג שמח!

אין תגובות: