יום חמישי, 17 בספטמבר 2015

ארוחה אסיאתית טבעונית

שלום שלום!
ממשיכים את המסורת, בעוד ארוחת נושא
והפעם....
ארוחה בסגנון אסיאתי!
 אמא הכינה מרק מיסו מדהים
אבא הכין איטריות נהדרות, וסלט פלפלים פטריות ובצל שאוהבי הפלפלים מצאו אותו מעולה
אני הכנתי סלט כרוב וגזר וכדורי שוקולד נימוחים, רק שבגרסה הזו השתמשתי בפתיבר במקום אגוזים(:















לסלט כרוב וגזר:
חצי כרוב לבן
4 גזרים קלופים

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
כפית רוטב סויה

במעבד מזון נקצוץ את הכרוב והגזר יחד
או
נגרד אותם באופן ידני בפומפיה
נוסיף את הרוטב.




לאטריות אורז ברוטב:
חבילת אטריות אורז מבושלת לפי הוראות היצרן

2 בצלים קצוצים
רבע ברוקולי מאודה או מבושל (מאדה בריא בהרבה, כי הערך התזונתי של הירק לא נאבד במים, כי הבישול הוא עם אדים)
חופן בוטנים לא קלויים
סויה לפי הטעם (אצלנו שמים שתיים שלוש כפות)

מטגנים את כל המרכיבים, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מצרפים את האטריות.





למרק המיסו:
8 כפות מחית מיסו

שקית אצות וואקמה (40 גרם)
חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות

לירקות שבמרק:
זה רק רעיון, כמובן שניתן לשנות ירקות לפי העדפה-
חבילת פטריות קלופה קצוצה ומטוגנת
בצל-שניים קצוצים ומטוגנים
גזר מבושל בקוביות
בצל ירוק קצוץ

הכנה:
מרתיחים סיר עם 8 כוסות מים.
ממיסים את המיסו בכוס מים רותחים עד שהוא נוזלי ללא גושים.
מעבירים לסיר עם המים.
אליו מוסיפים גם את הירקות ומבשלים עוד עשר דקות.

לפני ההגשה מוסיפים את הטופו ואצות הוואקמה





התלבשנו כולנו בקימונואים כיאה לנושא(:

היתה ארוחה מאוד מוצלחת!
בתאבון(:

אין תגובות: